🚚Transport gratuit la comenzi de peste 399lei 🚚💥𝐎𝐟𝐞𝐫𝐭𝐚 𝟏+𝟏🛌 𝐋𝐞𝐧𝐣𝐞𝐫𝐢𝐢 𝐝𝐞 𝐩𝐚𝐭 𝐅𝐢𝐧𝐞𝐭 𝐥𝐚 𝐝𝐨𝐚𝐫 208 𝐥𝐞𝐢 𝐨𝐫𝐢𝐜𝐚𝐫𝐞 𝟐 𝐛𝐮𝐜.💥

CE MĂRIME SĂ ALEGI PENTRU PILOTA?

CE MĂRIME SĂ ALEGI PENTRU PILOTA?

Recomandă Ce dimensiune să alegi pentru pilota? Răspunsul la această întrebare diferă în funcție de persoana sau persoanele care va/vor folosi plapuma. De exemplu, pentru bebeluși plăpumile au o altă dimensiune decât pentru copii sau adulți. În tabelul de mai jos puteți vedea dimensiunile cele mai comune pentru plăpumi.

CE MĂRIME SĂ ALEGI PENTRU Pilota?

Recomandă Pilota puf gasca

Ce dimensiune să alegi pentru pilota? Răspunsul la această întrebare diferă în funcție de persoana sau persoanele care va/vor folosi plapuma. De exemplu, pentru bebeluși plăpumile au o altă dimensiune decât pentru copii sau adulți. În tabelul de mai jos puteți vedea dimensiunile cele mai comune pentru plăpumi. 

 

Pilote: GHID PENTRU MĂRIMI

Nume

Mărime

Bebeluș

67x100 cm

Copii

100x140 cm

Single

140/150x200 cm

Lungime extra

180x200 cm

Dublă

200x220 cm

King size/dublă extra

200x230 cm

Super king size

220x240 cm

 

pilotele  SUNT DISPONIBILE ÎN DIVERSE MĂRIMI

Pilote pentru adulți sunt disponibile în diverse mprimi, printre care dimensiunea stas sau cu lungime extra, duble sau single. În multe țări, cea mai populară dimensiune de plăpumi pentru adulți este cea single – 140/150 x 200 cm. Chiar dacă dorm alături de partener, în unele țări sunt preferate plăpumile single, pentru că astfel fiecare persoană poate folosi plapuma cu gradul de izolare potrivit pentru respectiva persoană. În plus, când fiecare partener are plapuma lui, niciunul nu va rămâne dezvelit peste noapte. În prezent, fie că alegeți o plapumă dublă sau una single, cea mai populară dimensiune de plapumă este cea cu lungime extra, de 220 cm. 

CARE ESTE LUNGIMEA POTRIVITĂ PENTRU Pilota?

Este recomandat ca pilota să fie cu cel puțin 20-30 cm mai lungă decât înălțimea persoanei care o folosește. Astfel, dacă ai 170 cm, o plapumă de 200 cm lungime va fi tocmai potrivită pentru tine. Dacă pilota este mai scurtă, picioarele sau partea superioară a corpului vor rămâne neacoperite. În final, o alegere nepotrivită a lungimii pilotei va avea ca rezultat un somn mai puțin confortabil, ceea ce înseamnă că te vei trezi mai obosit și cu mai puțină energie.  

CÂT DE LATĂ AR TREBUI SĂ FIE pilota? 

O pilota single trebuie să fie cu cel puțin 30 cm mai lată decât lățimea umerilor celui care o folosește. O plapumă dublă trebuie să fie la fel de lată ca și salteaua pe care tu și partenerul tău dormiți. Dacă optați pentru o plapumă dublă, trebuie să vă gândiți dacă amândoi aveți aceleași preferințe atunci când dormiți. Dacă preferați același grad de izolare - o plapumă călduroasă, foarte călduroasă sau răcoroasă, același tip de umplutură etc. Dacă aveți preferințe diferite și folosiți aceeași plapumă, unul dintre voi nu va dormi confortabil. 

Totuși, foarte mulți oameni simt că folosirea unei plăpumi duble adaugă mai mult confort și un sentiment de extra lux. Dacă nu ești decis asupra dimensiunilor plăpumii, poți contacta departamentul nostru de Serviciu Clienți pentru a cere informații suplimentare. 

MATERIALELE ÎN CARE SUNT DISPONIBILE pilotele

Pilotele sunt disponibile într-o varietate de umpluturi și pot avea țesătura realizată din diverse materiale. Umplutură naturală poate fi din pene, fulgi, mătase, bumbac sau lână. Umplutura naturală are avantajul că respiră mai bine, permite aerisirea plăpumii și oferă mai mult confort în timpul nopții. În plus, umplutura naturală izolează cel mai bine, ceea ce înseamnă că, dacă preferi o plapumă călduroasă, cea cu umplutură naturală va fi mai potrivită.  

PENE, FULGI ȘI DENSITATEA UMPLUTURII

Penele și fulgii folosiți în umplutura pilotelor provin de obicei de la gâște sau rațe. În general, majoritatea oamenilor preferă umplutura cu fulgi, pentru că acest tip de pilote sunt cele mai plăcute la atingere.

 

Suport clienti L-D 8.00 -22.00

0730226361 contact@lenjerii-pilote.ro
Lenjerii de pat Lenjerii cu elastic Lenjerii cu pisici Cuverturi de pat Lenjerii de calitate Lenjerii bumbac Lenjerii cu stelute Paturi groase

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!